Air So Pure

Blom Kentia Palmen is lid van Air So Pure. Dit is een groep kwekers met planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. De aanwezigheid van deze planten die de lucht zuiver maken zorgt voor gezonder en prettiger wonen/ werken en daardoor voor meer welzijn en productiviteit en minder ziekteverzuim.

Gezamenlijk proberen wij deze planten onder de aandacht te brengen en te verkopen. Voor meer informatie kijk op de site van Air So Pure

Het groene medicijn
De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. Het gaat hier niet alleen over de buitenlucht, maar zeker ook over de lucht in ruimten waar we een groot deel van ons leven doorbrengen: de huiskamer, het kantoor, de schoolklas.
De luchtkwaliteit in deze ruimten wordt bedorven door chemische stoffen die niet alleen worden afgegeven uit meubels, kleding, vloerbedekking, muurbedekking, verf, printers etc., maar ook door mensen zelf. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat planten in staat zijn om deze stoffen uit de lucht op te nemen en daardoor de lucht te reinigen.

Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof, maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Onze planten zorgen ervoor dat:
* schadelijke gassen geneutraliseerd worden door deze op te nemen en af te breken
* de luchtvochtigheid verbeterd wordt door hun regulerende verdampproces
* de lucht gezonder gemaakt wordt door effectief CO2 om te zetten in zuurstof